From now on with each post, I intend to attach a translation of a French recipe or an article from somewhere that I find interesting etc etc.
So for this post I have decided to start off by attaching a translation of the French classic, crème brulée à la cannelle (cinammon crème brulée). I'm a food fanatic and I love nothing more than being able to spend a weekend cooking and baking so I hope that you enjoy the recipes etc that I post on here along with my news.
So this is the French recipe:
Crème brulée (pour 5 personnes)
Difficulté: FacilePreparation: 10 min
Ingrédients
- 5 jaunes d'oeufs
- 35cl de crème liquide à 30% de matière grasse
- 12cl de lait
- 70g de cassonade
- 1 gousse de vanille
Et, pour le caramel:
- 60g environ de sucre blanc
Préparation
- Mélangez les jaunes d'oeufs et la cassonade à l'aide d'un fouet.
- Versez le lait dans une casserole.
Ouvrez la gousse de vanille en deux et grattez (à l'aide d'une pointe de couteau) les grains. Ajoutez-les au lait et faites chauffer - Versez le mélange bien chaud sur les jaunes et fouettez énergiquement. Ajoutez la crème et fouettez encore.
- Laissez refroidir le mélange et réservez au frais une heure
- Au bout d'une heure, préchauffez votre four à 120° en versant de l'eau dans le lèche-frite de votre four.
- Versez la préparation dans des plats à crèmes brûlées et enfournez pendant une heure, au bain-Marie.
- Au bout d'une heure éteignez votre four et laissez les crèmes environ 10 mn dedans. Sortez du four et laissez refroidir. Mettre au frais.
- Au moment de servir, saupoudrez le sucre blanc sur les crèmes et colorez à l'aide d'un chalumeau, ou d'un fer à crèmes brûlée ou sous le grill de votre four.So that was the French, and here's the translation:Crème brulée (serves 5)Difficulty level: EasyPreparation time: 10 minsCooking time: 1 hourIngredients
- 5 egg yolks
- 70g brown sugar
- 12cl milk
- 1 vanilla pod
- About 60g white sugar
Method
- Mix the egg yolk and the brown sugar with a whisk
- Pour the milk into a saucepan. Split the vanilla pod in two and extract the seeds. Add the seeds to the milk and heat the mixture (do not boil)
- Pour the mixture onto the egg yolks and whisk. Add the cream and then whisk again.
- Put the mixture in the fridge and leave to cool for 1 hour.
- Towards the end of the cooling time, pre-heat the over to 120°C.
- Pour the cooled mixture into 5 ramekins and bake for 1 hour in a bain-marie (bain-marie = pour boling water into a roasting tin containing the ramekins, and ensure that the water comes half way up the sides of the small dishes)
- At the end of the cooking time, turn the oven off and leave the ramekins in the oven for 10 minutes.
- Remove the ramekins from the oven and leave to cool.
- When you are ready to serve them, sprinkle the white sugar over the top and either put them under a grill until the top has caramelised or alternatively, use a kitchen blow torch to achieve the same results.
For a bit of variety, try putting fresh raspberries or strawberries in the bottom of the ramekins before you pour the mixture in.
So there you have it, a classic easy French recipe for a gorgeous dessert.
Right then, I'm off to do some more editing of this medical document I have been sent (trust me, I'd rather be making crème brulées!)
So there you have it, a classic easy French recipe for a gorgeous dessert.
Right then, I'm off to do some more editing of this medical document I have been sent (trust me, I'd rather be making crème brulées!)
A bientôt mes amis!
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